5 STIJLHACKS VOOR KLEINE RUIMTES

Britse huizen behoren tot de kleinste van Europa en uit rapporten blijkt dat ze kleiner worden.
 

Als je in een klein huis of flat woont, hoe zorg je er dan voor dat het er stijlvol en georganiseerd uitziet als je veel spullen hebt? Hoe voorkom je dat de ruimte krap en rommelig aanvoelt?
 

We wonen in een huis met drie slaapkamers, maar het is vrij bescheiden van formaat en het vinden van manieren om alles wat we bezitten netjes op te bergen en te organiseren, is een voortdurende uitdaging. Om daar bovenop te komen, hebben we de kleinste slaapkamer veranderd in een inloopkast. Dit betekent dat we geen kledingkast in de grote slaapkamer hoeven te persen en dat we deze in plaats daarvan licht, luchtig en minimaal hebben kunnen houden.
 

Ondertussen is de derde slaapkamer omgebouwd tot mijn thuiskantoor en atelier. Op 12 vierkante meter is dit niet bepaald klein, maar ook niet enorm. In eerste instantie overwogen we om in deze kamer kasten en planken op volledige hoogte te installeren om de beschikbare opslag te maximaliseren, maar dit zou echt de vloerruimte hebben aangetast en ik was bang dat het de kamer behoorlijk krap zou aanvoelen. In plaats daarvan wilde ik een ruimte creëren waarin ik me kon verspreiden en gebruiken voor mijn fotografiewerk, dus het moest voldoende ruimte hebben om mij in staat te stellen mijn statief en verlichtingsapparatuur op te zetten, en ook een plek te bieden om ze op te bergen wanneer ik er niet in was gebruik.

Hier zijn de 5 tips die ik heb gevolgd om het meeste uit de ruimte te halen:

 1. RUIM DE CLUTTER WEG (OF BETER NOG NOG MEER)
  De meesten van ons hebben eigenlijk te veel spullen. Zelfs als je Marie Kondo niet op Netflix hebt gezien, weet je dit waarschijnlijk al en realiseer je je dat om er het beste van te maken om in een kleine ruimte te leven, je er een deel van moet verwijderen. Je zou
  kunnen overwegen om een ​​deel ervan op het hok te zetten (als je er een hebt) of op te bergen als je er echt niet tegen kunt om het kwijt te raken. Als je eenmaal een tijdje dingen in de opslag hebt gehad, zul je je waarschijnlijk realiseren dat je ze toch niet echt nodig
  hebt en vind je het gemakkelijker om er afstand van te doen.
 2. KIES MEUBILAIR MET VERSCHILLENDE BENEN
  Nadat u uw bezittingen hebt bewerkt tot alleen de dingen waar u echt van houdt en de praktische benodigdheden die u regelmatig gebruikt, moet u ergens een plek vinden om ze op te slaan Kamers die gevuld zijn met natuurlijk licht zijn comfortabelere en aangenamere ruimtes om te bewonen, dus kies meubels met dunne frames en poten die het beschikbare licht door de kamer laten stromen.
 1. HOUD DE VLOER GRATIS EN GEBRUIK RECHTOP VERTICALE LIJNEN
   Het installeren van kamerhoge kasten hier op kantoor zou veel opslagruimte hebben opgeleverd, maar het zou ook een groot deel van de kamer hebben opgeslokt en de ruimte veel kleiner hebben gemaakt.
 2. MAAK DE RUIMTE GROTER MET EEN GOED GEBRUIK VAN KLEUR
  Kies lichte houtsoorten, lichte kleuren en metalen oppervlakken om licht te helpen reflecteren en een gevoel van ruimte te creëren
  We hebben nieuwe vloerplaten geplaatst die ik met loog heb behandeld voordat ik een witte olie-gebaseerde afwerking aanbracht om een ​​bleke Scandinavische look te creëren
 3. GEBRUIK SPIEGELS OM HET LICHT EN DE RUIMTE TE VERSTERKEN
  Eindelijk heb ik een grote vloerspiegel toegevoegd. Naast het toevoegen van nog een rechtopstaande verticale lijn aan de kamer, is het ook slim gepositioneerd om het natuurlijke licht dat door de erker naar binnen stroomt te reflecteren en te versterken, waardoor de kamer lichter en luchtiger aanvoelt. Voor mij is geen ruimte compleet zonder een paar natuurlijke elementen, dus toen ik klaar was met het volgen van de bovenstaande stappen, heb ik wat planten toegevoegd om de ruimte tot leven te brengen, door ze bovenop de kast te plaatsen om de vloerruimte vrij te houden. De verschillend gevormde potten creëren een sculpturaal brandpunt en het gebladerte zorgt voor kleur, diepte en textuur.
More Stories
10 MANIEREN OM UW EERSTE APPARTEMENT ERUIT TE LATEN ZIEN ALS EEN HUIS